Om mezelf er aan te herinneren dat elke dag wel een klein gelukje in zich meedraagt, begon ik begin dit jaar een dagelijkse regenboog te delen op mijn Instagram-account onder de hashtag #dailyrainbow. Elke maand maak ik hier een kort overzichtje van die daily rainbow foto’s. Ik hoop dat anderen er ook wat aan hebben. Misschien kan ik je wel inspireren om ook die regenboog te zien in jouw dag.

Terug kijkend op afgelopen maand, kan ik zeggen dat het vaak in de kleine dingen zat. Want laten we eerlijk zijn, ook ik heb het een beetje gehad met de aanslepende coronapandemie. Ook ik ben pandemoe! (Even een beetje appreciatie voor het woord. Een mooie, alles omschrijvende term die ik al op verschillende plekken zag verschijnen.) Dus sommige dagen was het een beetje harder zoeken naar die daily rainbow. Maar ik vond er wel eentje, elke dag opnieuw!

Genieten van eten

Ik kan dus duidelijk geniet van eten maken (en consumeren)!
Zo was ik afgelopen maand heel blij dat ik eindelijk de manier heb gevonden om mijn zelfgemaakte koffiekoekjes kleur te doen krijgen. Even duiden: ik ben allergisch voor (onder andere) melk en eieren. Daarom kan ik bijvoorbeeld een koffiekoek niet zomaar gaan kopen en maak ik die dus helemaal zelf. Ik ben echter al eventjes op zoek naar dé manier om mijn koffiekoekjes mooi te kleuren, want doreren gaat natuurlijk niet! Maar na veel experimenteren en proberen heb ik het nu dus eindelijk gevonden. Moest je hier zelf naar op zoek zijn: een beetje plantaardige melk mengen met een scheut agave siroop en je kan dit gebruiken om te ‘doreren’!

Daarnaast zie je op de fotocollage ook nog een lekkere afhaalmaaltijd staan. De horeca is momenteel nog steeds gesloten, maar dat mis ik dus wel. Eens lekker gaan eten, iets gaan drinken met vrienden, … Sinds december bestellen wij dus ongeveer om de twee weken eten bij een restaurant waar we graag gingen eten of een restaurant dat we eens willen uittesten. Zo steunen we de horeca, kopen we lokaal en hebben we een soort van date night. Maar vooral, ik moet voor een keertje eens niet koken. Ook al doe ik dat graag, af en toe wil ik ook wel eens gewoon mijn voetjes onder tafel schuiven!

Daily rainbow verzameling van februari 2021

I love my job

Afgelopen maand werd me ook nog meer dan anders duidelijk hoe graag ik mijn job doe. Door bewust naar een daily rainbow te zoeken, merkte ik op werkdagen dat ze toch vaak met mijn job te maken hebben. Wat doe ik mijn job graag en wat vind ik het fijn om die kindjes te zien groeien en bloeien. Als kleuterjuf ben ik afgelopen maand vaak heel trots geweest op mijn kindjes omdat ze die ene moeilijke taak wisten te volbrengen. Of omdat ze creatief aan de slag gingen en, mits ondersteuning van mij, een heel verhaal en bijhorende prentenboek hebben gemaakt. De verwondering van kleuters en spontaniteit aan knuffels, ze maken mijn dag helemaal goed. En ik mag die kleine prutskes dus begeleiden in dat proces! Ik mag die kleine knuffelberen nieuwe kennis en vaardigheden laten vergaren!

Wandelen en sociaal contact

Net als vorige maand ook weer veel foto’s van wandelingen. Ik zoek graag de natuur op, omdat ik er tot rust kan komen. Omdat ik er graag meer over weet en omdat het me soms echt doet verwonderen. Je vindt er zoveel moois! (Ook al ben ik niet zo’n fan van de pollen die afgelopen maand af en toe ook al eens fel opwaaiden!) Zo ging ik afgelopen maand een keertje wandelen met zonsopgang. Zeker een aanrader! Je ziet nog sporen van de nachtelijke avonturen van de dieren en je ziet zo’n ongelofelijk mooie kleuren in de lucht! Trouwens ook dé moment waarop het heerlijk rustig is en je nog echt de natuurgeluiden kan horen.

Daarnaast is wandelen momenteel de beste manier om vrienden te zien en nog eens bij te praten in het echt. Die babbeltjes en wandelingen zijn me toch goud waard! Ook al vind ik het heel onnatuurlijk om de mensen die ik zie en graag heb niet te knuffelen, gelukkig kan en mag dit nog!
Naast wandelen, kon ik ook genieten van de fietstochtjes naar huis na school en af en toe eens bij iemand aan de deur een bezoekje brengen.

Allerlei kleine gelukjes

Als laatste nog een samenraapsel van ditje en en datje die mijn kleine gelukjes waren. Ik kreeg eindelijk mijn lang verwachte cameratas aan. Nu kan ik met mijn camera op pad, in plaats van met mijn GSM.
Een collega maakt ook een mooie kaarsenhouder voor me. (Eigenlijk deed ze dit twee jaar geleden al, maar die sneuvelde. Dus bezorgde ik haar een nieuwe kaarsenhouder en vroeg of ze er weer op wilde tekenen.) Zo kan ik af en toe een kaarsje aansteken ter nagedachtenis van Warre of als lichtje voor anderen.

En ik genoot weer heel erg van de yogasessies die ik inlaste. Ik volg hiervoor Yoga with Adriene online. Eind februari lanceerde enkel bekende vrouwen ook een meditatie-challenge. Nog 9 minuten snoozen ’s ochtends, voor je aan de drukte van de dag begint. Deze twee zorgden er afgelopen maand voor dat ik weer wat tot mezelf kwam, de rust op zocht of op een fijne manier aan mijn dag begon.

Hopelijk heb ik je wat kunnen inspireren om ook in jouw eigen dag een daily rainbow te zien. Wil je er nog meer inspiratie? Neem zeker een kijkje op mijn Instagram-account of kijk in het overzicht van januari.