Ik zeg al even: niet elke dag is een goede dag, maar in elke dag zit wel iets goeds… Ik weet dat ik hierdoor als een wandelende spreuk van de Bond zonder naam klink, maar dat is nu écht mijn levensvisie. Vanaf dit jaar besloot ik om dit ook te laten verder klinken in mijn Instagram account. Zo probeer ik elke dag een Daily rainbow te posten. Als foto in mijn feed of als story (want soms maak ik nu eenmaal niet zo goede foto’s). Ik dacht, het is misschien fijn om daar hier elke maand even een verzameling van te plaatsen. Zo kan je misschien zelf ook meer aandacht gaan hebben voor die dagelijkse regenbogen in jouw leven?

Ik ben ondertussen al even actief op Instagram, omdat ik van foto’s echt blij kan worden. Ze zijn voor mij een mooie herinnering, kunnen een gevoel oproepen, kunnen doen dromen van meer, … En nog zoveel meer, want een beeld zegt meer dan 1000 woorden, toch?

Om mezelf er aan te herinneren dat elke dag wel een klein gelukje in zich meedraagt, begon ik daarom een dagelijkse regenboog te delen onder de hashtag #dailyrainbow. Ik hoop dat anderen er ook wat aan hebben.

Een greep uit de daily rainbow van januari
Een greep uit de Daily Rainbows van januari

Eten en wandelen

Afgelopen maand werd me wel duidelijk dat mijn daily rainbow vaak gaat over eten of over mijn bijna dagelijkse wandelingen. Het zijn momenteel mijn twee voornaamste hobby’s. Ik kan dan ook echt wel genieten van bakken. Bakken is voor mij iets dat ik doe om even niet te veel aan andere dingen te denken. Of iets dat ik net heel bewust doe om te kunnen uitdelen aan anderen. Ook wanneer ik wil genieten van iets lekkers, sla ik zelf aan het bakken. Met al mijn voedselallergieën, vind ik namelijk niet altijd zo maar iets ready made in de winkel.
Afgelopen maand heb ik trouwens iets te veel genoten van het zelf op te eten! 😉

Ik ben mezelf ook de gewoonte aan het aankweken om elke dag een wandelingetje te maken van een minstens een half uurtje. Ik heb natuurlijk het geluk dat ik om mijn hoek bijna recht een bos in kan wandelen. Daarnaast heb ik eens aan een vriend laten vallen dat ik nog geen enkel fort van de Fortengordel van Antwerpen heb gezien. Nu doen we om de twee weken een ander fort! Zo mooi, die natuur er rond. Ik ben me ook weer wat aan het inlezen over al de wilde dieren (laten we eerlijk zijn, momenteel vooral vogels) die we tegen komen. De natuur kan me echt tot rust doen komen en in verwondering stellen. Echt genieten, vind ik dat!

Gemis van vrienden

Door al de COVID maatregelen, kunnen we heel wat minder familie en vrienden zien en dat is wel een gemis. Want zeg nu zelf, vaak kunnen zij toch ook zorgen voor dat gouden randje. Gelukkig vind ik momenteel wel heel wat vrienden die mee willen gaan wandelen. Zo wordt dat gemis toch een beetje minder. Zoals je kan zien, is dat ook af en toe een daily rainbow, op deze manier toch enkele vrienden zien.

Dit jaar viel er ook nog eens sneeuw en wat hou ik van dat witte goedje. (Akkoord, iets minder als ik er met de auto door moet!) Ook daar zie je dus wat foto’s van terug, want wat is dat toch prachtig om te zien en te horen kraken! Al was het toen al begin februari! 😉

Wat denken jullie, elke maand een nieuw overzichtje maken?
(Deze ging van 12 januari tot 13 februari!)