Searching Rainbows

Je kan altijd en overal een regenboog vinden, hoe klein hij ook mag zijn!

Digitale adventskalender speciaal voor 2020!

Het idee ontstond een weekje of twee geleden, om op mijn Instagramaccount dagelijks een soort van digitale adventskalender te plaatsen in december. Maar waarom enkel op Instagram? Het past helemaal in mijn filosofie van dagelijks een regenboog. Dus hier ben ik dan in een poging om december 2020 wat op te vrolijken!

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik vind dat een adventskalender december net dat ietsje extra geeft. Aftellen naar Kerstmis, elke dag kunnen uitkijken naar een leuk momentje, … Wij hebben thuis al jaren een hervulbare adventskalender en ik vind het geweldig om die te vullen en dan elke dag uit te kijken naar wat er voor mij of mijn man in zit. Nu, 2020 was echter niet zo’n heel fijn jaar en ik dacht ‘Misschien kunnen we dit jaar toch een beetje positief afsluit?’ En zo onstond het idee van deze digitale adventskalender!

Kom gerust elke dag eens een kijkje nemen, want zoals met een echte adventskalender, is er elke dag iets nieuws!

Digitale adventskalender: 1 december 2020
Heb jij thuis ook een adventskalender?

De start: 1 december

Goeiemorgen, maak er een fijne dag van! Ik ga proberen om elke dag tot en met Kerstmis jouw dag op te vrolijken met een leuke boodschap of een mooie foto. Zo probeer ik jou te inspireren, een lach op jouw gezicht te toveren of je zelfs aanzetten tot om dit te doen voor anderen. Dus ben je er klaar voor?

Digitale adventskalender: 2 december2020
Smile!

2 december

“Smile, da’s goed voor je immuunsysteem!”
Deze quote van Ellen van Sustainable Family, bracht me al vaker aan het lachen tijdens een yogales. Maar ook daar buiten! Glimlachen zorgt zo dus mee voor een goed humeur. Wat je dus ook doet vandaag, glimlach! (Misschien helpt deze foto daarbij wel?!)

3 december

Brand jij wel eens een kaarsje? Ik doe het vaak, voor de gezelligheid, om mezelf of anderen goede moed te brengen. Maar ook om een lichtje in de duisternis te zijn of misschien wel for good luck. Deze staan altijd klaar voor speciale gelegenheden! (Just so you know!).
Ik steek ze vanavond alvast aan om een lichtje in deze donkere dagen te voorzien. Doe je mee?

Digitale adventskalender 3 december 2020
Brand jij vandaag mee een kaarsje?

4 december

Dance like nobody is watching! Zet je favoriete dansnummer op en gaan! Het is de ideale manier om de dag vrolijk te beginnen of ’s avonds te ontstressen. Wil je mij graag dit in de praktijk zien brengen? Ga even naar mijn Instagram account, ik dans er op één van mijn favoriete liedjes: Shape of you van Ed Sheeran.

Digitale adventskalender 5 december 2020
Komt de Sint bij jou ook nog langs?

5 december

Hij komt, hij komt, de lieve goede sint, …
Je hebt dit net gezongen, toch? Zet jij vanavond jouw schoen klaar? Of ben je daar al te oud voor geworden? Wat is jouw Sinterklaasritueel?

Digitale adventskalender  6 december 2020
Trakteer jezelf op wat lekkers!

6 december

Wat bracht de Sint voor jou? En ja, het is vandaag gepermitteerd om jezelf op iets lekkers te trakteren. Dus breng maar iets extra lekkers mee van de bakker, helemaal voor jou alleen! Wees maar je eigen Sint!

Wat is jouw superkracht!

7 december

Wat is jouw superkracht? Wat maakt jezelf speciaal voor anderen? Wat is jouw kracht naar anderen toe? Ik denk dat mijn kracht is, dat ik probeer het goede in iedereen en alles te zien te zien. And what you see, is what you get. En soms kan dat wel eens zorgen voor “Klink het niet, dan botst het”, zoals we dat in de Kempen zo mooi zeggen… Maar je weet wel wat je aan me hebt.
Maar wat is die van jou? Denk je daar vandaag eens over na? En als je wil, mag je het ook delen!

You are incredible!

8 december

We are incredible, you are incredible
Vertel vandaag aan 1 iemand dat hij/geweldig is! Ik probeer dat vandaag ook zoveel mogelijk te doen! Je zal zien, je geeft de andere een goed gevoel, maar ook jezelf!

Mijn levensmotto

9 december

Not everyday may be a good day, but there is something good in every day! Ik weet dat ik daarmee als de bond zonder naam klink, maar dat is echt wel mijn levensmotto. Niet elke dag is een goede dag, maar er zit iets goeds in elke dag. Er zit dus een regenboog of klein gelukje in elke dag. Hoe klein dat ook mag zijn!
Kijk je er vandaag mee naar uit? Wat is jou regenboog vandaag? Wat was vandaag jouw klein gelukje? (Ik deel de mijne vanavond in de comments!)

Dankbaarheid

10 december

Waar ben jij dankbaar voor? Bedenk er minstens twee!
Schrijf ze eventueel op, zodat je een reminder hebt, moest je jezelf wat down voelen.
De twee ‘dingen’ waar ik het meest dankbaar voor ben: 1 Dat ik de meter mag zijn van twee schatten van metekindjes. Samen hebben we al veel leuke dingen gedaan. 2 Voor elke moment die ik nog samen heb kunnen knuffelen met onze Warre.

11 december

Be you and believe in yourself, that are the most important things to do! Waar ben je vandaag/deze week trots op geweest?
Ik op een presentatie die ik deze week op de personeelsvergadering deed. Deze verliep veel vlotter dan verwacht! Ik vind zo iets toch altijd een beetje spannend, ook al heb ik hele lieve collega’s.

12 december

Hoe gaat het met je? Stuur dit naar iemand die je al eventjes niet meer hebt gehoord. Wie weet vloeit er wel een leuk gesprek uit. Of misschien had die persoon wel net een beetje nood aan een luisterend oor. En zo weet die (en jij) je staat er niet alleen voor! Zeker in deze tijd is dit extra belangrijk, denk ik. Maar dus… hoe gaat het met jou?

Wereldlichtjesdag

13 december

Wereldlichtjesdag. Steek jij vandaag mee een kaarsje aan voor alle sterrenkindjes en hun familie? Ik vertel je meer over het belang van zo’n initiatieven in een andere blog post!

14 december

Anything is possible, if you’ve got enough nerve – JK Rowling
Wat zou jij nog eens graag willen doen? Dat mag iets groots zijn, maar ook iets kleins dat je altijd al hebt uitgesteld omdat je het eigenlijk niet zo goed durft.
Zo heb ik al wel dingen in het verleden uitgesteld. Leerkracht worden, naailes gaan volgen, … dingen die ik uiteindelijk wel deed en geen moment had ik er spijt van. Momenteel stel ik ukulele leren spelen altijd maar uit. Al heeft een vriend van me tijdens de eerste lockdown me wel de aanzet gegeven. Nu moet ik dus alleen nog durven en doorzetten! Wat is het voor jou?

15 december

Steek eens een kaartje in de brievenbus van de buren. Het is een klein, maar fijn gebaar. En misschien leer je elkaar nadien wel beter kennen?

16 december

There are so many beautiful reasons to be happy. Waar wordt jij altijd instant vrolijk van? Wat pept je op? Misschien kunnen anderen hier nog ideeën uit putten. Zo helpen we elkaar op weg.
Ik word instant vrolijk van sneeuw zien vallen, London, verse homemade koekjes of brownies, een regenboog (duh!), heel luid meezingen met een goed liedje (er zijn er massa’s), wandelen in de natuur, …

17 december

Glitter is altijd een optie! Aka sparkle all around today! Glimlach, wees lief voor elkaar, spread that sparkle! Je zal zien, het is aanstekelijk! Maar ook, jezelf doen sparklen met mooie kledij of makeup (als dat je ding is), kan je je soms ook echt wel goed doen voelen!

18 december

Van welk liedje wordt jij altijd vrolijk? Zet het vandaag op en zing het luidkeels mee! Voor mij is This is me uit de Greatest showman daar eentje van! (Op Instagram zette ik vandaag een filmpje van mezelf terwijl ik het meezing!) Maar een Disneyliedje of een liedje van den Bart, doet dat zeker ook hoor! Er zijn nog massa’s goede feelgood songs. Wat is die van jou?

You are great!

19 december

You are beautiful and you are going to do great today! Just remember that today! ❤

20 december

Hoe meer je weegt, hoe moeilijker je te ontvoeren bent. Dus maak vandaag iets lekkers en deel het met iemand die je lief hebt! Ik heb alvast wat ingepakt en ga deze week zeker nog wat meer bakken!

21 december

Even the smallest one can change the world. Ik denk dat vele mensen dat dit jaar wel beseft hebben, zelf kleine daden kunnen veel maken. Zo kochten weer heel wat mensen kerstkaartjes bij me om zo het Berrefonds en Boven de wolken te steunen. Zo gaf ik een beetje geld aan het Kinderarmoedefonds, zodat ook die kindjes een fijne kerst kunnen bleven. Maar even goed eens om de hoek dag gaan zeggen bij mij nonkel en tante, af en toe eens koekjes gaan brengen bij Kevin zijn bompa, … kleine maar lieve gebaren door simpele ik.

#minsgame

22 december

Heb je er al eens aangedacht om spullen op te ruimen en weg te geven? Het mag misschien raar klinken, maar het geeft echt wel heel wat ruimte in je hoofd! Ik deed het vorig jaar in december voor een eerste keer en in januari ga ik het weer doen… volgens het principe elke dag 1 ding meer weg. Dit een heel maand lang. Nadien breng ik het naar de kringwinkel of hoor ik bij mensen waarvan ik weet dat ze naar iets op zoek waren.

23 december

Het is er het seizoen voor… wat is jou favoriete kerstfilm? Zet hem op en geniet! Het is de moment voor!
Voor mij is de kerstperiode gelijk aan veel Disneyfilms kijken (dank u BBC) en Love Actually passeert meestal ook wel een keertje!

24 december

We kunnen niet echt samen vieren, daarom brengen wij vandaag en morgen een heleboel familie en vrienden een care pakketje aan de deur (van op afstand). Wat doe jij om deze dagen warmer en liefdevoller te maken?

Happy Christmas everyone

25 december

Prettige kerst iedereen! Heel veel liefde van mij voor jou!

1 reactie

  1. Marissa

    9 december 2020 at 7:23 pm

    Zoals beloofd, mijn regenboog van vandaag: Na x aantal jaar (ik heb een ei- en melkallergie), at ik vandaag nog eens quiche. Het receptje, kreeg ik via een online cursus van Sustainable Family. Dus de vegan quiche vandaag was een win! (En ik heb nog enkele stukjes voor in de diepvriezer en eentje voor mijn lunch van morgen. Dat zijn dan 3 #kleine gelukjes!)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2024 Searching Rainbows

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑

error: Content is protected !!
Secured By miniOrange