In mijn geval de verjaardag van Warre. Het is niet om dat jouw kindje niet meer fysiek bij je is, dat je zijn of haar verjaardag niet kan vieren. Daarom wil ik jou graag laten weten hoe ik de verjaardag van mijn sterrenkind vier. Voor sommige mensen kan die term ‘vieren’ misschien raar klinken, maar herdenken vind ik dan weer heel zwaar klinken. Ik wil graag de liefde die ik voor hem voel vieren.

Vorig jaar besloot ik om elk jaar van Warre zijn verjaardag een heel positieve dag te maken. Die dag was voor mij sowieso al overwegend positief, want het maakte me mama. (Het is eerder de dag nadien die ik geen fijne dag vind, zijn sterfdag.) Maar ik wilde dit graag met de wereld delen. Om zo van de verjaardag van mijn sterrenkind ook een fijne en positieve dag te maken voor anderen. Daarom vroeg ik aan vrienden en familie om samen met ons in naam van Warre liefde en warmte te verspreiden over de wereld. Hoe ik dat deed, kan je lezen in deze blog van vorig jaar.

Vorig jaar stuurde ik dus voor de eerste keer kaartjes rond met de oproep om mij te helpen om Warre zijn verjaardag te vieren. Vandaag deel ik graag wat onze framily allemaal deed om zijn verjaardag t vieren.

Fijne boodschap van de collega's

Een verjaardag in lockdown

Vorig jaar viel Warre zijn verjaardag samen met de tweede week van de eerste corona lockdown. Alle winkels, scholen en vele bedrijven waren toe. Er werd afgeraden om buiten te komen, we moesten solidair zijn, ’to flatten the curve’. Toen kon er dus veel minder dan nu. Toch gingen heel wat vrienden en familie met onze vraag aan de slag.
Dit jaar valt zijn verjaardag in de eerste week met terug een hele hoop ‘nieuwe’ maatregelen. Maar als je kijkt naar wat er allemaal kon in de eerste, heel strikte lockdown, dan weet ik zeker dat we dit jaar weer veel warmte en liefde kunnen verspreiden!

Wat werd er vorig jaar zo allemaal gedaan om in naam van Warre liefde te verspreiden over de wereld? Ik laat het je graag zien ter inspiratie.

Zeg het met bloemen

Ik stuurde vorig jaar kaartjes rond met daarin hartjesconfetti met zaadjes in. Dit inspireerde heel wat mensen om bloemetjes te zaaien of te planten. Zo zorgden ze er voor dat de wereld rondom hen er wat beter uit zag, voor zichzelf en voor anderen. Maar dit was uiteraard ook goed voor de natuur. Er zijn vorig jaar dus best wat bloemetjes gepland voor de bijtjes.

De wereld beter maken voor de bijtjes

Het mooiste gebaar in deze categorie, is wat mijn schoonbroer er mee deed. Hij vulde twee potten met aarde en zaaide de bloemetjes in een vorm van W en J. Met de boodschap: ‘Zo kunnen de twee neefjes samen naast elkaar groeien’. (J is het zoontje van mijn zus. Hij werd vorig jaar in januari geboren.)

Daarnaast brachten mensen ook een bloemetje naar anderen. Er werden bloemen gebracht naar een eenzamere buurvrouw, naar een zieke collega, … Kortom: bloemen maakten de wereld een beetje mooier!

Zeg het met bloemen

Een kleine attentie is een groot gebaar

Heel wat mensen gingen ook aan de slag om de liefde en warmte naar anderen te verspreiden. Een vriendin zorgde voor een uitgebreid pannenkoekenontbijt voor haar vriend. Anderen bakten samen met hun kinderen koekjes en gingen die afgeven bij vriendjes. Een andere vriendin verstuurde theezakjes om anderen warmte te bezorgen.

Verjaardag van een sterrenkind: deel wat lekkers met anderen

Ook vreemden kregen een kleine attentie. Vorig jaar was er heel wat aandacht voor de zorgsector en andere essentiële diensten. Dus deelde mijn broer paaseitjes uit aan de afvalophalers en de postbode. Iemand anders ging mee mondmaskers naaien voor een ziekenhuis, nog iemand anders zette koekjes af aan een bejaardentehuis in de buurt. Misschien moeten we dit jaar die mensen zeker ook niet uit het oog verliezen?

Verjaardag van een sterrenkind: essentiële diensten een hart onder de riem steken

Het goede doel

Ook heel wat mensen dachten direct aan het goede doel. Zo kreeg ik van heel wat mensen te horen dat ze een bedrag stortte aan het Berrefonds of Boven de wolken. Een andere vriendin ging zelfs nog een stapje verder en zette een heus inzamelactie op poten. Ze maakte opstrijk-wolkjes en verkocht deze. De opbrengst ging nadien naar Boven de wolken.

Verjaardag van een sterrenkind: het goede doel steunen

Dit was dus een greep uit hoe vorig jaar we, samen met anderen, de verjaardag van ons sterrenkind vierden. Ik vind het nog steeds heel mooi om te zien, hoe anderen, samen met ons, van Warre zijn verjaardag een liefdevolle en warme dag hebben gemaakt. Doe jij dit jaar ook mee?